Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις και μικτά πρόσημα για τους δείκτες. Έντονη νευρικότητα ενόψει του Eurogroup και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις ως προς την Ελλάδα και από την άλλη στήριξη από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,25% στις 7.181 μονάδες, ο γαλλικός υποχωρεί CAC 40 κατά 0,02% στις 3422 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2% στις 5.781 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,62% στις 7.589 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,11% στις 5.301 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 15.248 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup με βασικό θέμα στην ατζέντα την Ελλάδα. Μετά από μπαράζ δηλώσεων κατά τις τελευταίες ημέρες όμως, θεωρείται απίθανο να υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης, καθώς υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Όλα αυτά, ενώ η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 5 δισ. ευρώ που λήγουν αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι τράπεζες δυσκολεύονται να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό με την προγραμματισμένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

Έτσι, οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πιέσεις. Η Credit Agricole υποχωρεί κατά 1,8% ενώ HSBC Holdings κατά 0,4%

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την κινεζική οικονομία όμως, ήταν θετικά. Το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη διευρύνθηκε στα 32 δισ. δολ. τον Οκτώβριο από 27,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 11,6% ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v